Определитель услуг
Воспользуйтесь автоподбором услуги за 4 шага
  1. Roivix
  2. › 
  3. Все статьи
  4. › 
  5. Учет и финансы
Про типову нетиповістьПро типову нетиповість
финансовый консультант,12.09.2016

— Типові рішення нам не підходять!

— Ми маємо свою специфіку...

— Розумієте, у нас зовсім особлива діяльність. Нам не підходить те, що розроблено для інших.

Чули таке? Думали так? Вірите в це?

Всі ми задумані однаково. Більшість із нас реалізована стандартно: дві руки, дві ноги, тулуб, голова. Чому голова не на першому місці? Бо дуже часто в нашій виробничій культурі діяльність ціниться вище, аніж процеси мислення, аналізу, узагальнення, абстракції.

Компанії-замовники платять за консалтинг та (або) автоматизацію обліку, тому вважають, що ставлення до кожного з них має бути індивідуальне.

І вони праві — скажете ви. Погоджуюсь.

Вони не праві — скажуть консалтери. Погоджуюсь.

Чому я такий гнучкий та толерантний?

Замовника можна уявити в ролі людини, яка замовляє одяг. Люди мають різний зріст, будову тіла, вагу, зайву вагу  (так, нікуди не дінешся). Ця зайва вага розподілена по-різному. Кожен елемент одягу мав би бути штучним — виготовленим в єдиному екземплярі та ретельно підігнаний.

Кожен замовник — унікальний.

Але!

Пошита на замовлення, вдало підібрана під статуру вечірня сукня, що, немов друга шкіра, обтягує та вигідно підкреслює всі принади молодої дівчини, сидітиме дещо інакше після пологів. Або після повернення з вдалої відпустки з all inclusive. Чи після піврічних регулярних занять чимось ритмічним під бумкання музики в сексуальному спортивному одязі.

А багато чоловіків можуть похвалитись тим, що без проблем одягнуть весільний костюм через 5-10 років після одруження? Краще навіть так: зможуть одягнути, нормально дихати, рухати руками та ногами й присідати-вставати без ризику тотального знищення легендарних предметів одягу?

Отож бо і воно!

Облікова система — не туалет «від кутюр» на один вихід «у світ». Це — улюблені, надійні, потерті джинси.

Вона має витримувати сезонні коливання навантажень. Має до певної межі адаптуватись до збільшення ваги. Має витримувати певну кількість циклів прання та прасування.

І такі речі виготовляють масово. На конвеєрі. Вони стандартизовані. Десь трохи вільні, десь можуть крапельку тиснути. Важливо підібрати «свій» розмір та знайти виробника з «своїм» лекалом. Ну і не зашкодило б мати знаймого майстра в ательє, щоб міг підшити зайве :-)

З такої точки зору — всі таки однакові: дві ноги, дві руки та тулуб.

Компанії можуть мати специфічний вид бізнесу, працювати в специфічних умовах, виготовляти специфічну продукцію, постачати її специфічним замовникам, здійснюючи специфічну логістику специфічним транспортом на специфічному паливі.

Але 99% специфіки закінчується, коли документарні та товарні потоки трансформуються в інформаційні потоки та потоки грошових коштів. І тут «нізвідки» синтезуються стандартизовані довідники номенклатури, контрагентів, договорів контрагентів, співробітників, статей руху грошових коштів, статей доходів та витрат, плани рахунків тощо.

Стандартизовані об'єкти, наповнені нестандартними елементами :-)

Розв'язна вечірка, наповнена стандартними тілами з певними нормальними відхиленнями від узагальненого еталону :-)

Будь яку модель бізнесу можна описати та «одягнути» в типову конфігурацію облікової системи.

Невелика «гаражна» фірма? Великий вітчизняний гравець? Титанічна транснаціональна корпорація або її регіональна «дочка»? Всі прагнуть мати стандартну звітність та стандартну політику управлінського обліку. Принаймні так намагатимуться побудувати облік стандартні фінансові директори, що отримали стандартну освіту та більш-менш стандартний досвід.

Страждаєте від різночастотних вібрацій, що спричиняє ваш бізнес? Вдосталь насолодились унікальністю?

Ми маємо для вас набори зелених кіл, синіх трикутників та жовтих квадратів. Є сертифікованими користувачами великого шаманського бубну. Залюбки підберемо найбільш прийнятний для вашої статури «розмір та фасон» ваших «джинсів». А потім підіш'ємо, де потрібно, та дрібним наждаком зробимо стильні потертості, де вкажете :-).

Комментарии
| к ленте
Рубрики
Учет и финансы
Ликбез по бизнес-инженерии
Бизнес-будни
Инструментарий бизнес-инжиниринга
IT-технологии
Лытдыбр
Цитатник «Фуршета» Артемия Лебедева
Авторы
генеральный директор
главный консультант по оптимизации и развитию IT-инфраструктуры
финансовый консультант
Бизнес-инженер
управляющий партнер
бизнес-инженер
специалист по развитию бренда
бизнес-инженер
Теги
Мы в соцсетях
Возможно, вас также
заинтересует раздел «Что делаем»
X
Заказ первичной консультации
Ваше имя
Телефон или e-mail
Сфера деятельности
Любая
дополнительная
информация
Предварительный анализ мы проведем бесплатно.
Наши специалисты обязательно свяжутся с вами в течение одного-двух
рабочих дней. Мы обязуемся не разглашать отправленные вами сведения.
Возмущение плотности перпендикулярно. Примесь вращает элементарный осциллятор даже в случае сильных локальных возмущений среды. Излучение, если рассматривать процессы в рамках специальной теории относительности, мономолекулярно стабилизирует тангенциальный лептон.